Strängnäs

Finningeskolan deltar i globalt fredsprojekt 

Elever på Finningeskolan har under en tid skapat konstverk om barns rättigheter och lyft frambudskap om att ta hand om naturen. Nu har konstverken skickats till FN-byggnaden i Nairobi.
Finningeskolan deltar i globalt fredsprojekt 

Eleverna har använt omsydda gamla gardiner, där de har fäst ett budskap som berättar om vikten av vänskap i hela världen samt att värna om naturen.
– Vi blev inbjudna att skicka en hälsning och det blev ett anslag författat av förskoleklass “Törnrosdalen” med budskapet “Be Friends” som fästes på en vepa. Budskapet syddes sedan till ett konstverk skapat av återbruk av årskurs tre, säger Daniel Nygren Hårdstedt som är fritidspedagog på Finningeskolan.

Det är ett globalt projekt där barn från hela världen bidrar med olika budskap. Dessa budskap ska sedan hängas i akaciaträdet – även kallat “mother three” och mötesplatsen - intill FN-byggnaden i Nairobi i Kenya, där barn med olika livserfarenheter träffar världsledare.
– Vi har bidragit med konstverk för att lyfta frågor om hållbarhet och framtidstro för barn gentemot beslutsfattare och politiker. 


Nairobi är sätet för FN:s klimatarbete och konstverken skickades ned till trädet utanför byggnaden i mitten av november.
– Vid trädet i FN-parken hålls sedan ett möte och vårt budskap speglar barn från hela världens önskemål om ett fortsatt engagemang och krav på handling från FN.


Nio kommuner i
Sverige deltar i det globala samarbetet där Strängnäs är en. En motsvarighet till trädet i Nairobi finns också i Strängnäs.
– Barnens mötesplats vid Multeum i Strängnäs är ett kastanjeträd där vi en gång per år, minst, träffar kommunens politiker. Vi stödjer "Mother three”- trädet som har en motsvarande funktion, inne på FN-området i Nairobi, säger Daniel. 

No items found.

Fortsätt läsa

No related posts found.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Privacy Policy
OK