Åkers styckebruk

Åkers Hembygdsförening bjuder på vildmarksföreläsning och glöggmingel

Åkers Hembygdsförening bjuder på vildmarksföreläsning och glöggmingel

I december bjuder Hembygdsföreningen i Åkers styckebruk in till två arrangemang.
– Det blir både vildmarksföreläsning och traditionsenligt glöggmingel, berättar Nils Danielsson från Hembygdsföreningen.

Kanoter, vildmarksmat och trädkram i Åkers Bergslag är temat på en inspirerande föreläsning i Folkets Hus onsdagen den 1 december. Det är ett samarbete mellan tre lokala företag.
– Johan på Kanotkungen och hans bägge partners – Monika på restaurang Emma Grön och Micke på Naturkraft Eskilstuna – samarbetar sedan ungefär ett år kring kanotuthyrning, vildmarksutflykter och matlagning i naturen. Det är evenemang som de erbjuder främst för företag, skolor och organisationer, förklarar Nils.

De kommer att berätta om sin turistverksamhet i skogarna kring Åker där de året runt erbjuder vildmarksmat, avstressning och skogskunskap. Mikael Andersson på Naturkraft Eskilstuna är utbildad stresspedagog, mindfulnessinstruktör och guidar i Skogsbad. Restaurang Emma Grön står för matlagningen.
– Monika på Emma Grön tar med sig fina råvaror ut i naturen och sätter upp en trefot som de lagar maten på, berättar Nils.

Onsdagen den 8 december bjuds det åter in till traditionsenlig glöggafton med mingel i Motstugan, den äldsta byggnaden inom bruksområdet i Åker. Barn från Åkersskolan kommer att ha luciatåg
utomhus och därefter sjunger Åkers egen musikalstjärna Anette Belander ackompanjerad av Linus Fagerström på piano.

No items found.

Fortsätt läsa

No related posts found.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Privacy Policy
OK