Culinary Craft med Thomasgymnasiets studenter

Restaurangskolans elever fick på onsdagen åka med på en matresa. Resan började i Stallarholmen och Gula Industrihuset. Där serverades frukost på Printz Bageri och kött provsmakades från Köttbutiken.

läs mer

Allt färre bostäder i Sörmland

Under de tre senaste åren har tillgången på fritidshus, villor samt bostadsrätter till salu minskat i Sörmland. Orsakerna är flera enligt bostadssajten Hemnet, bland annat de nya amorteringskrav som infördes i fjol vilket i korthet innebar att alla som tar bolån måste amortera på sitt lån. Det har resulterat i en allt lugnare bostadsmarknad.

läs mer

Detektivserie i Strängnäs

Författaren och Eskilstunabon Bengt Lundblad har i dagarna gett ut deckaren Domkyrkans duvor som är den fjärde boken i serien Mälarmord. De tre första böckerna i serien utspelar sig i Eskilstuna kommun men nu har turen kommit till Strängnäs.

läs mer

Inställda tåg kommande vecka

Den 21-27 augusti är all tågtrafik mellan Läggesta och Eskilstuna inställd. Personal från Trafikverket utför då banarbete både på och nära spåret inför kommande dubbelspår.

läs mer

Roger prisad i Revy-SM

I förra helgen avgjordes revy-SM i soliga Karlstad. Hela 350 personer från 34 olika lokalrevyer från hela landet var med och tävlade i det stora evenemanget som numera kan liknas vid en festival.

läs mer

Blod- och bröstmjölkbrist

I Sörmland är det låga eller akut låga nivåer på en del blodgrupper. Orsakerna är bland andra att många blodgivare samt personal vid blodcentralerna är på semester. Nivåerna på blod har sedan en längre tid minskat utan att man lyckats bygga upp lagret igen.

läs mer

Fem timmars “Jätteloppis”

Idag är det loppis som gäller i Härad. På 36 adresser runt om i Härad har närmare 60 olika utställare rensat sina förråd, vindar och garderober och prismärkt dag och natt för att kunna ta emot alla köpsugna.

läs mer

Sound of Sörmland

I sommar kan du på tio platser i länet få uppleva ljudkonst i olika former. Fantasifull, tankeväckande, oväntad och ovanlig – både inomhus och utomhus.

läs mer