En pizzakväll grundad på det gedigna hantverket 

Det White guide-rekommenderade Printz bageri håller till i Gula industrihuset i Stallarholmen. Förutom vedugnsbakat surdegsbröd och bullar har det blivit en populär tradition med pizzakvällar som anordnas alla fredagar i juli och augusti ut.

läs mer

Culinary Craft med Thomasgymnasiets studenter

Restaurangskolans elever fick på onsdagen åka med på en matresa. Resan började i Stallarholmen och Gula Industrihuset. Där serverades frukost på Printz Bageri och kött provsmakades från Köttbutiken.

läs mer

Gustav vann egen P-plats

När årets klubbmästerskap nyligen avgjordes vid Stallarholmens Golfklubb var det ingen stor, glänsande pokal som lockade allra mest.

läs mer

Allt färre bostäder i Sörmland

Under de tre senaste åren har tillgången på fritidshus, villor samt bostadsrätter till salu minskat i Sörmland. Orsakerna är flera enligt bostadssajten Hemnet, bland annat de nya amorteringskrav som infördes i fjol vilket i korthet innebar att alla som tar bolån måste amortera på sitt lån. Det har resulterat i en allt lugnare bostadsmarknad.

läs mer

Blod- och bröstmjölkbrist

I Sörmland är det låga eller akut låga nivåer på en del blodgrupper. Orsakerna är bland andra att många blodgivare samt personal vid blodcentralerna är på semester. Nivåerna på blod har sedan en längre tid minskat utan att man lyckats bygga upp lagret igen.

läs mer

Ännu mer rabarber åt folket!

Idag och imorgon är det dags för Sörmlands 15:e rabarberfestival. Ett innehållsrikt och varierande program är fördelat över länet där över 22 aktörer är redo att förmedla kunskap om denna krispiga, sötsura primör.

läs mer