Taxingeån får ny bro

När den gamla bron mellan Taxingebadet och ångbåtsbryggan i våras togs bort byggdes genast en ny.
– Den gamla var i för dåligt skicka för att rustas upp, berättar Claes Eriksson, beställare på samhällsbyggnadsavdelningen.

läs mer

Nykvarn bygger näst mest i länet

Under perioden 2010-2016 har Nykvarn haft ett tillskott på närmare åtta bostäder per tusen invånare. Det innebär att kommunen bygger näst mest i länet, enligt Länsstyrelsens rapport ”Läget i länet – bostadsmarknaden i Stockholms län 2017”.

läs mer

Twirling shadows på Mälsåker

Fotografen Peter Anand Ullbergs sommarutställning på Mälsåkers slott kan beskrivas som nuet i harmoni med det förflutna, det förgängliga och tidlösa i en gemensam rörelse.

läs mer

Hur ska Nykvarn vara år 2035?

Vad står Nykvarn för idag och hur vill du att Nykvarn ska vara år 2035? Just nu tar Nykvarn fram en ny vision, Nykvarn 2035. Över 700 personer har redan tyckt till och nu uppmuntrar kommunen fler till att bidra.

läs mer

Barnorkester, gitarr och piano på Kulturskolans dag

Imorgon, söndag, är det Kulturskolans dag i Nykvarn. Mellan klockan 11.00 och 14.30 kommer eleverna från Nykvarns alla ungdomsorkestrar att uppträda live i Folkets park.

I Nykvarn bedrivs det en unik orkesterverksamhet för barn och ungdomar, och med fyra repetitionstider per vecka är det inte konstigt att de är duktiga.

läs mer

Så många tjänade över miljonen i Nykvarn

Knappt en procent av Sveriges befolkning, cirka 77 000 personer, hade en inkomst på över en miljon 2015. Det visar de senaste inkomstsiffrorna från Statistiska centralbyrån, SCB. I Nykvarn var det enligt SCB 79 personer som tjänade över en miljon kronor 2015.

läs mer

Krisberedskapsvecka i Nykvarn

I veckan uppmärksammade Nykvarns kommun årets första krisberedskapsvecka. En långsiktig och återkommande satsning för att uppmärksamma medborgarnas beredskap inför eventuella samhällskriser.

läs mer

Tårt- och kakslottet blev Årets fikaställe

Taxinge slottscafé tog hem det fina priset för Årets fikaställe vid White Guide Café-galan på Skeppsholmen i måndags.
– Det känns såklart väldigt hedrande att få ett så fint pris från White Guide. Vi är extra glada för den fina motiveringen som stämmer väl överens med det vi vill att våra gäster ska uppleva här på Taxinge slott, säger en glad Anna-Karin Gau.

läs mer