UNDER KONSTRUKTION

Hemsidan håller just nu på att göras om. Men inom en snar framtid är vi tillbaka med de senaste nyheterna här!

läs mer

Själar tar aldrig farväl

Den 10 september infaller den internationella suicidpreventionsdagen, dagen för självmordsförebyggande insatser. Gränslöst inleder nu en serie om psykisk ohälsa bland unga. Ungefär en gång i månaden kommer vi att ta upp olika aspekter på ämnet och först ut är en intervju med Karin och John från Mariefred, som förlorade sin son Albin tidigare i somras.

läs mer

Sommarkatter överges när sommaren tar slut

På sociala medier kan man läsa om det återkommande problemet med sommarkatter. Ofta handlar det om okastrerade katter som får ungar eller att familjer tar sig an ett husdjur över sommaren som sedan lämnas kvar. Orsakerna kan vara många.

läs mer

Succé för gatumusiken

Det blev succé för den åttonde upplagan av svenska mästerskapet för gatumusikanter i Mariefred som arrangerades förra lördagen.

läs mer

Allt färre bostäder i Sörmland

Under de tre senaste åren har tillgången på fritidshus, villor samt bostadsrätter till salu minskat i Sörmland. Orsakerna är flera enligt bostadssajten Hemnet, bland annat de nya amorteringskrav som infördes i fjol vilket i korthet innebar att alla som tar bolån måste amortera på sitt lån. Det har resulterat i en allt lugnare bostadsmarknad.

läs mer

Ändrade hastigheter i Mariefred

Hastigheterna i centrala Mariefred sänks. Etapp 1 i den trafikutredning som kommunen utfört tillsammans med NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, består i att större delen av Mariefreds gator har fått en ny högsta tillåtna hastighet på 30 km/tim.

läs mer

Blod- och bröstmjölkbrist

I Sörmland är det låga eller akut låga nivåer på en del blodgrupper. Orsakerna är bland andra att många blodgivare samt personal vid blodcentralerna är på semester. Nivåerna på blod har sedan en längre tid minskat utan att man lyckats bygga upp lagret igen.

läs mer