Ännu mer rabarber åt folket!

Idag och imorgon är det dags för Sörmlands 15:e rabarberfestival. Ett innehållsrikt och varierande program är fördelat över länet där över 22 aktörer är redo att förmedla kunskap om denna krispiga, sötsura primör.

läs mer

Premiär för IFK:s veteraner 

De flesta är tidigare spelare och många är aktiva fotbollsledare, men alla spelsugna är välkomna. Den enda regeln för att delta i IFK Mariefreds nystartade veteranlag för herrar är att du är 35 år eller över.
– Det är ju så kul att spela, något jag gjort under hela skolåldern och en bra bit över jag var 20 år, berättar Mikael Undhjem, ledare för IFK:s bollskola där de allra yngsta spelarna i klubben deltar, för MT/Måsen när tidningen hänger med på träning.

läs mer

Paulina bjöd på bästa middagen

”Vi reser till en vacker stad vid Mälaren, som bland annat är känd för ett slott där ett mycket lustigt lejon huserar. Kan du gissa vart vi ska?” skrev TV-programmet Halv åtta hos mig, där fyra deltagare släpper loss i köket och bjuder varandra på middag, när de i veckan sände avsnitten från Mariefred som spelades in redan i höstas.

läs mer

Riktiga snilleblixtar när fritids firade

I onsdags firades fritidshemmens dag på Mariefredsskolan med tipspromenad, ansiktsmålning, musikvideovisning, brännboll, väggmålning och volleyboll – ett späckat schema med roligheter för fritidsbarn och anhöriga.

läs mer

Nu är säsongen igång – med några nyheter

Sjätte upplagan är här och sprids lite överallt – och vill du ha koll på allt som händer i Mariefred i sommar ska du definitivt ta dig en titt i Mariefredsmagasinet. Marianne Wikner står, återigen, för formen och MT/Måsen har tagit företagarföreningen imariefred.nu:s ordförande Lottie Orrvik och verksamhetsledare Camilla Sandblad på pulsen inför sommarens alla aktiviteter i Mariefred.

läs mer

Helins dubbelhet hos POM

I dag, lördag, är det vernissage på POM Gallery i Mariefred. Konstnären Ludvig Helin, som studerat på bland annat Konsthögskolan i Umeå och ställt ut på gallerier i nämnda Norrlandsstad, Stockholm och Göteborg, visar sina verk i utställningen ”Outlook Inlook”.

läs mer

– Titeln kom till mig efter det fruktansvärda dådet!

Kompositören och musikern Olle Lindberg, Mariefred, levererar i dagarna det första av två uruppföranden i Stockholmsområdet. Idag, lördag, framförs ”Mässa till tröst” i Adolf Fredriks kyrka. Här medverkar Adolf Fredriks kyrkas nya kammarkör, Adolf Fredriks kyrkas nya ungdomskör och diskantkör samt Jannika Gustafsson på violin. Dirigent är Christoffer Holgersson.

läs mer

Blodbrist i Sörmland

Det råder blodbrist i hela länet, men framförallt vid blodbanken i Eskilstuna där bristen nu är stor på både typ A och 0.
– Vi har haft problem en längre tid med brist på blod och så har det gått neråt länge utan att vi lyckats bygga upp lagret igen, säger Thomas Hylander, biomedicinsk analytiker på Blodcentralen i Eskilstuna till SVT nyheter.

läs mer

Instruktörer ska minska självmord bland unga

Som ett av de första länen i landet ska Sörmland få del av ett framgångsrikt program mot självmord bland unga mellan 14 och 16 år. Nu utbildas 16 instruktörer som sedan ska ut i länets skolor.

läs mer