Elisabeth håller kurs i paverpol

Efter att ha arbetat med tekniken i tre års tid tycker Elisabeth nu att det är dags att hålla kurs i paverpol för att sprida sitt kunnande vidare till andra.

läs mer

Gammeldags julmarknad på Årby Loge

I söndags var det återigen dags för gammaldags julmarknad på Årby Loge. Denna gång var det ett gemensamt arrangemang mellan Teaterföreningen och Överenhörna Bygdegårdsförening.

Ett snöslaskigt väglag med en termometer som visade precis noll grader hindrade inte Enhörnaborna att besöka den traditionella julmarknaden på Årby Loge. Här var valet stort av lokalt producerade hantverk som slöjdarbeten, smycken, konst, julpynt, bröd, viltkött och godis. Blev man dessutom hungrig av att gå runt bland alla utställarna så var serveringen öppen för att döva hungern.

läs mer

Årets största mångfaldsbragd

DSC_0046

– Jag ville skapa något som kan leva kvar efter mig, säger Ergin Özdemir från Enhörna. Ett pris för årets största mångfaldsbragd kändes som en bra idé.

läs mer

Kaffe och kaffets historia

För många av oss är det självklart att starta dagen med en kopp kaffe men vad vet vi egentligen om kaffet? Just nu pågår utställningen ”Kaffe och kaffets historia” på Hembygdsmuseet i Enhörna.

läs mer

Gammeldags kafferep och bilar

Tillströmningen av besökare som ville äta kakor och se veteranbilar var stor i söndags när Hembygdsföreningen ordnade kafferep.

läs mer

Sillbord på Sommarcafé

Trots att Mötesplatsen i Enhörna över sommaren har bytt namn till Sommarcafé och antalet aktiviteter har dragits ned saknas det ändå inte saker att göra.

läs mer